• Samen vieren!
  • Samen spreken!
  • Op de Wiekslag
zijn we samen uniek!
  • Samen spelen!
  • Samen werken!

Samen vieren!

Samen spreken!

Op de Wiekslag
zijn we samen uniek!

Samen spelen!

Samen werken!

SAMEN UNIEK IN ONS ONDERWIJS

Onderwijs

Ons jenaplanonderwijs biedt ontwikkelingskansen voor ieder kind. We sluiten aan bij de behoefte die kinderen hebben om de wereld te ontdekken. We verzamelen materialen op school, trekken erop uit, genieten van voorstellingen en doen mee aan allerlei maatschappelijke activiteiten.

Alle aspecten van de ontwikkeling van een kind komen aan bod, zoals de verstandelijke-, emotionele-, motorische-, sociale en creatieve ontwikkeling. Leren doen we niet alleen aan de hand van methodes, we sluiten zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld uw kind. Leren doen we vooral samen!

We hebben een prachtig ruim opgezet schoolgebouw. Het is overzichtelijk en er heerst rust. We werken volgens jenaplanprincipes met 3 bouwen in plaats van 8 groepen en iedere bouw heeft een eigen ingang. Alle lokalen komen uit in de centrale hal.

Buiten spelen en werken doen we graag. Onze schooltuinen worden door de kinderen goed onderhouden en er is veel ruimte om te spelen.

Daarnaast zijn ze een sportieve school. Met de kinderen, ouders en teamleden doen we mee aan allerlei sportactiviteiten en wandelen we regelmatig met onze buren van het zorgcentrum. We werken aan een gezonde levensstijl en voelen ons fit!

We vinden het belangrijk dat onze kinderen zichzelf mogen zijn en we benaderen kinderen dan ook positief en liefdevol. Pesten hoort daar niet bij. We stimuleren het positieve gedrag van kinderen en zorgen ervoor dat problemen met respect voor elkaar worden opgelost.

Onze leerkrachten – of stamgroepsleiders zoals wij ze noemen -  zijn uniek. Zij kennen de kinderen en weten wat zij nodig hebben. Zo wordt ieder kind beoordeeld naar zijn of haar eigen ontwikkeling. Je mag fouten maken en succes kun je delen. Daarbij gaan wij ervan uit dat kinderen verschillen; in hun gedrag, hoeveelheid werk die ze aankunnen, het tempo en de moeilijkheidsgraad.  Ieder kind heeft recht op onderwijs dat bij hem of haar past!
 

De Wiekslag     Dwarswyk 346, 9202 CA Drachten     t 0512 - 51 98 90     info@jpbsdewiekslag.nl