• Samen vieren!
  • Samen spreken!
  • Op de Wiekslag
zijn we samen uniek!
  • Samen spelen!
  • Samen werken!

Samen vieren!

Samen spreken!

Op de Wiekslag
zijn we samen uniek!

Samen spelen!

Samen werken!

WIJ MAKEN HET VERSCHIL IN ONZE OMGEVING

Omgeving

Onze school staat in een groene, rustige omgeving én toch dichtbij het centrum van Drachten. Dit biedt volop mogelijkheden om er op uit te trekken en onze omgeving goed te leren kennen. Daar zijn we blij mee.

Als school staan we midden in de samenleving en geven we betekenis aan de wereld om ons heen. Zo hebben we een prachtige samenwerking met onze buren van  Zuid Oost Zorg. We koken, wandelen en gymmen met de bejaarde bewoners. En ook Sint Maarten en Kerst vieren we met elkaar. Een kopje koffie drinken op z’n tijd hoort daar ook bij. Dit is leerzaam voor jong en oud! En aan het einde van het schooljaar geven we een groot feest, waar alle bewoners van de wijk van harte welkom zijn.

Regelmatig zetten we ons in voor goede doelen, groot en klein. We zijn een lichtje voor mensen in de wereld die het moeilijk hebben.

We werken samen met andere scholen en bedrijven en staan samen sterk in de wijk. Zo hebben we door samen te werken een mooi kippen- en konijnenhok op ons plein staan en zijn de schooltuintjes goed gevuld. We willen dat onze leefomgeving er netjes uitziet en ruimen regelmatig de wijk op.

We onderhouden goede contacten met de gemeente, het gebiedsteam, de wijkagent, logopedie, fysiotherapie, kinderopvang en peuterspeelzalen. Samen dragen we ons steentje bij aan een goede en veilig leeromgeving van onze kinderen!

De Wiekslag     Dwarswyk 346, 9202 CA Drachten     t 0512 - 51 98 90     info@jpbsdewiekslag.nl